Εμείς θέλουμε το χρίσμα της Θεσσαλονίκης!

«Στις 18 Φεβρουαρίου κάναμε το πρώτο βήμα. Απόψε, είμαστε εδώ, πιο δυνατοί, πιο πολλοί, πιο έτοιμοι, πιο αποφασισμένοι, μια ισχυρή Ομάδα, μια μεγάλη Ομάδα, μια ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική Ομάδα, για να αλλάξουμε τη Θεσσαλονίκη!» Με τα λόγια αυτά καλωσόρισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Ομάδας για τη Θεσσαλονίκη» τους πολυπληθείς φίλους που κατέκλυσαν το βράδυ της Τρίτης (5/9) την οδό Βενιζέλου.

Απευθυνόμενος στους εκατοντάδες υποψηφίους συμβούλους και ψηφοφόρους ο κ. Αγγελούδης άσκησε δριμεία κριτική κατά της δημοτικής αρχής, κάνοντας λόγο για «απόλυτη ανεπάρκεια και αδιαφορία». «Άκουσα πριν μερικές ημέρες τον απερχόμενο δήμαρχο να βαφτίζει την γόνιμη και εποικοδομητική κριτική που του ασκείται ως ¨μιζέρια¨. Και αναρωτιέμαι: Είναι μιζέρια η παρουσίαση της δυστοπικής πραγματικότητας που βιώνουμε στην καθημερινότητα μας; Είναι μιζέρια οι ξεχειλισμένοι κάδοι; Είναι μιζέρια ο εφιάλτης του Κυκλοφοριακού; Είναι μιζέρια η λεηλασία του δημόσιου χώρου; Είναι μιζέρια η εγκατάλειψη κάθε γειτονιάς; Είναι μιζέρια η απαξίωση της νέας Παραλίας; Είναι μιζέρια η καταστροφή των πνευμόνων πρασίνου; Είναι μιζέρια η ανύπαρκτη προσβασιμότητα; Είναι μιζέρια οι επικίνδυνες παιδικές χαρές; Είναι μιζέρια τα σπασμένα, κατεστραμμένα πεζοδρόμια, οι σκοτεινοί δρόμοι; Είναι μιζέρια η ανυπαρξία αθλητικών υποδομών; Όχι κύριε δήμαρχε. Αυτός είναι ο καρπός τεσσάρων χρόνων απόλυτης ανεπάρκειας και αδιαφορίας, αυτό είναι το θλιβερό αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόσατε. Αυτή είναι η αλήθεια που επιμελώς αρνείστε να κοιτάξετε στα μάτια κύριε Δήμαρχε» συνέχισε ο κ. Αγγελούδης.

«Η απελθούσα δημοτική αρχή μιλάει πάντα σε πρώτο ενικό, εμείς μιλάμε σε πρώτο πληθυντικό» τόνισε ο επικεφαλής της «Ομάδας για τη Θεσσαλονίκη» και αναφερόμενος στα πολιτικά χαρακτηριστικά του συνδυασμού του υπογράμμισε τα εξής: «Είμαστε μια Ομάδα που ενώνει η αγάπη για την πόλη. Εμείς είμαστε μια ανεξάρτητη, πολυσυλλεκτική και πολυκομματική Ομάδα πολιτών που δεν κρυβόμαστε πίσω από ταμπέλες. Εμείς θέλουμε, μαζί να αλλάξουμε την πόλη, να την κάνουμε αυτό που θέλουμε και αξίζει να είναι. Εμείς δεν έχουμε εξαρτήσεις,  έχουμε τις αρχές μας και τις ιδέες μας. Δεν λογοδοτούμε σε εντολείς. Εμείς λογοδοτούμε στους πολίτες, στους Θεσσαλονικείς. Στην αγάπη για την πόλη που γεννηθήκαμε, ζούμε και θα ζούμε. Χωρίς εξαρτήσεις και γραμμάτια. Δεν χρωστάμε σε κανέναν παρά μόνο στην πόλη Εμείς θέλουμε το χρίσμα της Θεσσαλονίκης!».

«Θα είμαστε παρόντες σε κάθε γωνιά, κάθε γειτονιά, στις συνοικίες, στο κέντρο και τα περίχωρα» δεσμεύτηκε ο κ. Αγγελούδης και διαβεβαίωσε πως στιςπρώτες 100 μέρες θα αλλάξει η εικόνα της εγκαταλελειμμένης, γεμάτης σκουπίδια πόλης. «Η πόλη δεν έχει άλλες αντοχές, δεν μπορεί άλλο να περιμένει στην αίθουσα αναμονής. Το μέλλον είναι τώρα. Τα προβλήματα απαιτούν λύσεις. Οι πολίτες θέλουν δεσμεύσεις που θα γίνουν δράσεις και έργα» συνέχισε και έθεσε το δίλημμα των εκλογών: «Συνεχίζουμε στην κατηφόρα της εγκατάλειψης και αδιαφορίας ή παίρνουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και αλλάζουμε όσα μας πληγώνουν;. Η  ραχοκοκαλιά των ιδεών μας και των προτάσεων μας συμπυκνώνεται στις λέξεις συμπερίληψη, αμεσότητα, αποτελεσματικότητα. Οι θέσεις αυτές θα είναι ο οδηγός και το συμβόλαιο ευθύνης με τους πολίτες» κατέληξε ο κ. Αγγελούδης.