Σε ποιες αθλητικές υποδομές του δήμου θα φιλοξενηθούν οι δράσεις της «Ευρωπαϊκής πόλης Αθλητισμού» κύριε Ζέρβα;

Σχολιάζοντας την ανακήρυξη της Θεσσαλονίκης ως «Ευρωπαϊκής πόλης Αθλητισμού» για το 2024 o υπ. δήμαρχος της πόλης Στέλιος Αγγελούδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η τιμητική διάκριση που έλαβε η πόλη δεν προσφέρεται για μια επικοινωνιακού χαρακτήρα διαχείριση από την πλευρά της απερχόμενης δημοτικής αρχής, αλλά αντίθετα οφείλει να ανοίξει τη συζήτηση για τις ανύπαρκτες αθλητικές υποδομές της Θεσσαλονίκης.

Τα ερωτήματα που τίθενται είναι σαφή και αναμένουν συγκεκριμένες απαντήσεις από τον πανηγυρίζοντα κ. Ζέρβα, ο οποίος αναζητά εναγωνίως ένα αφήγημα επιτυχίας για να πιαστεί. Σε ποιες αθλητικές υποδομές θα φιλοξενηθούν τον επόμενο χρόνο οι δράσεις της ¨Ευρωπαϊκής πόλης Αθλητισμού¨; Στο Καυτανζόγλειο, στο μοναδικό μεγάλο στάδιο της πόλης, που παραμένει εγκλωβισμένο στα πολλά του προβλήματα; Στα ανύπαρκτα κλειστά γήπεδα στίβου και στα ελάχιστα κολυμβητήρια της πόλης, με τα δεδομένα ζητήματα προσβασιμότητας; Μήπως στο ασυντήρητο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου του Αχιλλέα Τριανδρίας και στο παραμελημένο προπονητήριο της Μαλακοπής;

Στα τέσσερα μείζονα ζητήματα που ακρωτηριάζουν το αθλητικό μέλλον της Θεσσαλονίκης, στην ανεπάρκεια αθλητικών υποδομών, στα προβλήματα προσβασιμότητας, στη μη διεκδίκηση της φιλοξενίας μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και στη μη υποστήριξη του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού ο κ. Ζέρβας απέτυχε παταγωδώς. Και όλα ξεκινούν από το αδιαμφισβήτητο γεγονός πως ο νυν δήμαρχος επί τέσσερα χρόνια δεν μπόρεσε ή δε νοιάστηκε να διεκδικήσει για την πόλη. Καμία, όμως, πόλη

δεν απέκτησε υποδομές, δεν φιλοξένησε μεγάλες διοργανώσεις, αν δεν είχε έναν Δήμαρχο να ζητά για την πόλη του.

Στο επικοινωνιακό βέρτιγκο του κ. Ζέρβα απαντάμε στο πρόγραμμα μας με συγκεκριμένες, ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις, ώστε να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα της ¨αθλητικής Θεσσαλονίκης¨.

· Η Θεσσαλονίκη στρέφεται στη θάλασσα. Δημιουργούμε οργανωμένο κέντρο Ναυταθλητισμού στον Κελλάριο Όρμο. Διοργανώνουμε διεθνείς ιστιοπλοϊκούς αγώνες (Regatta) από τη Θεσσαλονίκη έως τη Χαλκιδική.

· Η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε μόνιμο κέντρο για τον ειδικό αθλητισμό για άτομα με αναπηρίες. Δημιουργούμε όλες τις απαραίτητες υποδομές, κάνουμε την πόλη φιλόξενη και προσβάσιμη σε ΑμεΑ.

· Καθιερώνουμε τον ετήσιο «Αγώνα ποδηλασίας πόλης».

· Διεκδικούμε όλες τις υποδομές μαζικού αθλητισμού που έχει ανάγκη η πόλη: γήπεδα ομάδων, συγκρότημα κλειστού στίβου, αίθουσες γυμναστηρίων για όλα τα αθλήματα.

· Διαμόρφωση του Πάρκου Αλκμήνης (πίσω από το γήπεδο του ΑΡΗ) ως sport – city για extreme sports.

· Ανακαινίζουμε και εξοπλίζουμε όλα τα σχολικά γυμναστήρια. Τα σχολικά γυμναστήρια ανοίγουν στο κοινό για χρήση τα Σαββατοκύριακα.

· Διεκδικούμε την ίδρυση Αθλητικού Γυμνασίου-Λυκείου στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

· Καθιερώνουμε τα Σχολικά Πρωταθλήματα στην Α΄βάθμια και Β΄βάθμια Εκπαίδευση.

· Υποστηρίζουμε πρωτοβουλίες αθλητικού τουρισμού. Ο Δήμος μπορεί να αναπτύξει στρατηγικές για να προσελκύσει αθλητικά τουρνουά, πρωταθλήματα και εκδηλώσεις στην πόλη. Αξιοποιώντας τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τις ανέσεις της πόλης, ο Δήμος μπορεί να προβάλει την πόλη ως επιθυμητό προορισμό για αθλητές, ομάδες και θεατές, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και προωθώντας τον τουρισμό.

Η Θεσσαλονίκη μπορεί και θα γίνει ευρωπαϊκή πόλη Αθλητισμού μόνο με πολλή δουλειά, όχι θεωρίες».

ΥΓ Καλό θα ήταν ο κ. Ζέρβας να γνωρίζει, πως η πρώτη ελληνική πόλη που έλαβε τον τίτλο της «ευρωπαϊκής πόλης Αθλητισμού» δεν είναι η Θεσσαλονίκη αλλά η Ελευθερούπολη, έδρα του δήμου Παγγαίου, το 2019.