Στέλιος Αγγελούδης για απολογισμό Ζέρβα  – Διαφημίζει χωρίς αιδώ αόρατα έργα προσβάλλοντας τους Θεσσαλονικείς

Σχολιάζοντας τον απολογισμό έργου του δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο υπ. δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα μεγαλύτερα ψέματα λέγονται πριν τις εκλογές και έχει επιβεβαιωθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Αυτό όμως που συμβαίνει με τον απερχόμενο δήμαρχο Θεσσαλονίκης ξεπερνά πλέον κάθε προηγούμενο. Δημοσιοποιώντας τον απολογισμό του δήθεν έργου του ο κ. Ζέρβας  μέσα σε 25 σελίδες απέδειξε για μια ακόμη φορά πως δεν σέβεται τους Θεσσαλονικείς, παρουσιάζοντας μια εικονική πραγματικότητα που ο ίδιος δημιούργησε.

Μια εικονική πραγματικότητα που σκοντάφτει πάνω στη σκληρή αλήθεια, στα σκουπίδια, στα σπασμένα πεζοδρόμια, στην αβάσταχτη καθημερινότητα των πολιτών και των επισκεπτών αυτής της πόλης. Η έκθεση ιδεών όπου αποτυπώνεται -σύμφωνα με τον ίδιο- η επιτυχημένη θητεία του προσβάλει ευθέως τη νοημοσύνη των Θεσσαλονικέων. Ο εμπαιγμός κορυφώνεται, όταν στις λεγόμενες «εμβληματικές παρεμβάσεις» της τετραετίας Ζέρβα διαφημίζονται αόρατα έργα, όπως η ανάπλαση του άξονα της Αριστοτέλους, το Μουσείο Ολοκαυτώματος, το ντεκ της παλιάς Παραλίας και οι Στάβλοι Παπάφη.

Την ίδια ώρα συμπολίτες μας στις εγκαταλελειμμένες γειτονιές του δήμου αναρωτιούνται το πού υλοποιούνται αυτά τα έργα του «μεγαλύτερου τεχνικού προγράμματος όλων των εποχών». Γειτονιές όπου οι δημότες αισθάνονται πολίτες β’ κατηγορίας, σε δρόμους με ανύπαρκτο φωτισμό, διαλυμένα πεζοδρόμια, πλημμυρισμένοι στα σκουπίδια.

Ως εδώ κύριε δήμαρχε. Η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να υπάρξει μέσα από μια συνειδητή επιλογή εγκατάλειψης και απαξίωσης. Δεν μπορεί να βαφτίζεται «κανονικότητα» η συνεχιζόμενη παρακμή. Βάζουμε τέλος στην προσβολή της καθημερινότητας μας, τη διαρκή υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας. Ζητούμε από τους πολίτες στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου να σκεφτούν ποια πόλη θέλουν, να απαντήσουν στο δίλημμα: συνέχεια στη στασιμότητα, στην απαξίωση και στο τέλμα ή εμπιστοσύνη σε μια ομαδική προσπάθεια ώστε να κοιτάξουμε το μέλλον στα μάτια και να πάμε μπροστά;

Η «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» είναι εδώ, χωρίς κομματικές σημαίες και χρίσματα, με τον άνθρωπο στο επίκεντρο της πολιτικής της, με ένα ρεαλιστικό, εφαρμόσιμο και κοστολογημένο πρόγραμμα, καρπό διαβούλευσης με την κοινωνία των πολιτών, ένα πρόγραμμα που περιγράφει το όραμα μας για την πόλη: Μια Θεσσαλονίκη φιλική, καθαρή, πράσινη, ασφαλή και ανθεκτική, ευρωπαϊκή, μια «έξυπνη» και λειτουργική πόλη, συμπεριληπτική και προσβάσιμη, μια Θεσσαλονίκη που αξιοποιεί τη θάλασσα της, ανεβάζει ταχύτητες στον Τουρισμό επενδύοντας σε εναλλακτικές μορφές του, μια πόλη που αναδεικνύει τα μνημεία της, τα πολιτιστικά της τοπόσημα, μια Θεσσαλονίκη της γειτονιάς, της ελπίδας, της αισιοδοξίας, της εξωστρέφειας, της ενσυναίσθησης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

Στην πόλη αυτή δε ταιριάζει η γκρίνια και η μιζέρια. Δώστε μας τη δύναμη να δουλέψουμε με σχέδιο και λύσεις, απαλλαγμένοι από δεσμεύσεις και αγκυλώσεις, να κάνουμε τα «θέλω» μας πράξη!

Για τη Θεσσαλονίκη που μας αξίζει, για τη Θεσσαλονίκη που δικαιούμαστε!»