Αυτοψία Στέλιου Αγγελούδη στη πλατεία Ναυαρίνου

Αυτοψία Στέλιου Αγγελούδη στη πλατεία Ναυαρίνου: «Εικόνες παρακμής και εγκατάλειψης στην καρδιά της πόλης»

Ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, σημείο αναφοράς στην καθημερινότητα όλων, τον άξονα της Δημητρίου Γούναρη επισκέφτηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης και επικεφαλής της παράταξης «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» Στέλιος Αγγελούδης.

Ο κ. Αγγελούδης συνομίλησε με καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής, κατέγραψε τα προβλήματα και άκουσε τα παράπονα τους, τις καταγγελίες τους για ¨πλήρη ανεπάρκεια και απόλυτη αδιαφορία¨ της δημοτικής αρχής για τον κεντρικότερο πεζόδρομο της Θεσσαλονίκης.  

Ο υπ. δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεσμεύτηκε πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα επανέλθει με συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων που χρονίζουν και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής. Παράλληλα στηλίτευσε την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής να υλοποιήσει τη δέσμευση της για ολική ανάπλαση της περιοχής, για την οποία δεσμεύτηκε τον Ιανουάριο του 2022.

Σε δήλωση του μετά το τέλος της επίσκεψης ο κ. Αγγελούδης επισήμανε τα εξής:

«Τα χρόνια περνούν και οι υποσχέσεις έμειναν στα λόγια. Πριν 14 μήνες ο δήμαρχος της πόλης διαφήμιζε την υπογραφή της σύμβασης για την ανάπλαση του άξονα της Δημητρίου Γούναρη. Έκανε μάλιστα λόγο για ¨μια ακόμη γειτονιά της Θεσσαλονίκης που αναβαθμίζεται, για μια Θεσσαλονίκη που αλλάζει και βελτιώνεται¨. Δυστυχώς η πραγματικότητα έρχεται να διαψεύσει ένα ακόμη επικοινωνιακό πυροτέχνημα του δημάρχου. Ένα χρόνο μετά εισέπραξα την -απόλυτα δικαιολογημένη- αγανάκτηση καταστηματαρχών και κατοίκων που βιώνουν στην καθημερινότητα τους την απόλυτη εγκατάλειψη του πεζόδρομου.

Οι υποσχέσεις και τα ευχολόγια για ολική ανάπλαση και τα μεγαλεπήβολα σχέδια για τη δημιουργία open mall δεν υλοποιήθηκαν ποτέ, …σκόνταψαν στις σπασμένες πλάκες, ενώ τα μεγάλα παρτέρια τόσο κατά μήκος του πεζόδρομου όσο και στα στενά έχουν πλήρως εγκαταλειφθεί. Η εικόνα της πλατείας Ναυαρίνου στην καρδιά της Θεσσαλονίκης προσβάλει την πόλη, προσβάλει τη λογική, λειτουργεί απωθητικά για το εμπόριο και τον τουρισμό. Δεσμεύτηκα στους συμπολίτες μας πως το επόμενο χρονικό διάστημα θα βρεθώ και πάλι κοντά τους, με συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες θα γίνουν πράξη, δεν θα μείνουν στα χαρτιά. Θέλουμε την ευκαιρία να αποδείξουμε πως κρατάμε το λόγο μας. Πολιτική σημαίνει συνέπεια και αξιοπιστία, όχι επικοινωνία και μακέτες».