Εμμονικές διώξεις δημοτικών υπαλλήλων από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα. Στέλιος Αγγελούδης: Η διαφάνεια, η λογοδοσία και η τήρηση των Νόμων είναι υποχρέωση, όχι χάρη

Σχολιάζοντας τις εικόνες ντροπής που σημάδεψαν τη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης αλλά και την εμμονική, εκδικητική στάση του δημάρχου Θεσσαλονίκης σε βάρος τεσσάρων δημοτικών υπαλλήλων, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα όσα συνέβησαν τη Δευτέρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης προσβάλουν την πόλη, προσβάλουν την Αυτοδιοίκηση, διασύρουν και ευτελίζουν τη δημοκρατική λειτουργία των Θεσμών. Το δίκαιο αίτημα των εργαζόμενων του δήμου να ακουστεί η φωνή τους, να τους χορηγηθούν τα ατομικά μέσα προστασίας που δικαιούνται, απαντήθηκε με λεκτικούς προπηλακισμούς, μαινόμενους αντιδημάρχους, κλειστά μικρόφωνα και κάμερες για να μη δουν οι πολίτες το μέγεθος της παρακμής, της απόλυτης κατάντιας μιας ηθικά και πολιτικά χρεοκοπημένης Διοίκησης.

Δεν μπορεί πια να κρυφτεί ο πανικός που διακατέχει την απερχόμενη διοίκηση, για την αδυναμία συγκέντρωσης πλειοψηφίας σε κρίσιμες αποφάσεις. Υπενθυμίζω μόνο πως η διαφάνεια, η λογοδοσία και η τήρηση των Νόμων είναι υποχρέωση, όχι χάρη.

Την απόλυτη και αποκλειστική ευθύνη για αυτές τις εικόνες ντροπής φέρει ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος για μια ακόμη φορά ¨εδοξάσθη κρυπτόμενος¨. Θέλοντας να αποφύγει το επικοινωνιακό ¨τσαλάκωμα¨ της εικόνας του, ο κ. Ζέρβας εξαφανίστηκε από το κάδρο, απουσίαζε από την αίθουσα.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος της πόλης συνεχίζει απτόητος τις εκδικητικές, εμμονικές διώξεις κατά υπαλλήλων του δήμου. Πρόκειται για τέσσερις υπαλλήλους, όλες γυναίκες, που απομακρύνθηκαν ετσιθελικά από τις θέσεις ευθύνης που είχαν, προφανώς επειδή δεν ¨συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις¨. Οι υπάλληλοι προσέφυγαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, δικαιώθηκαν, πλην όμως, ο κ. Ζέρβας αποφάσισε να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια, ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης!

Διώξεις, ρεβανσισμός, εμμονές απέναντι σε έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη αυτά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τη διοίκηση Ζέρβα.

Καταγγέλλω δημόσια τις απαράδεκτες συμπεριφορές του δημάρχου Θεσσαλονίκης και τον καλώ, έστω και στις τελευταίες 100 ημέρες της διοίκησης του, να σταματήσει να προσβάλει και να ευτελίζει το θεσμό που κλήθηκε να υπηρετήσει».