Επίσκεψη Αγγελούδη στο ΕΚΑΒ – Χρέος της δημοτικής αρχής να επικουρήσει το έργο σας

«Ήρθα σήμερα εδώ για να σας συγχαρώ και για να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Στο στελεχιακό δυναμικό του ΕΚΑΒ, σε εσάς που βρίσκεστε στην πρώτη γραμμή της μάχης, χρωστάμε πολλά. Για την ευαισθησία σας, για το φιλότιμο σας, για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλετε κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, με κίνδυνο της προσωπικής σας ασφάλειας,  για να ανταποκριθείτε στις αυξημένες απαιτήσεις των καιρών. Δεσμεύομαι ενώπιον σας, πως την επόμενη ημέρα θα συνεισφέρουμε και εμείς ως δημοτική αρχή για την έμπρακτη στήριξη και διευκόλυνση, στο μέτρο του δυνατού, του πολύτιμου έργου σας, ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε ακόμη καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες και στους επισκέπτες της πόλης μας».  

Με τα λόγια αυτά ο υπ. δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης απευθύνθηκε στη Διευθύντρια Χριστίνα Καραμπελίδου και στο προσωπικό του παραρτήματος ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης κατά την επίσκεψη του στο συντονιστικό κέντρο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας. Συνοδευόμενος από τον υπ. δημοτικό σύμβουλο, ιατρό Δημήτρη Παπαδόπουλο, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» δεσμεύτηκε για την ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και συγκεκριμένα:

  • Διεκδίκηση για την αναβάθμιση της βάσης του ΕΚΑΒ που στεγάζεται εντός της ΔΕΘ.
  • Δημιουργία δεύτερης βάσης ΕΚΑΒ στους χώρους του δημαρχιακού Μεγάρου, με την εγκατάσταση μιας ολοκληρωμένης μονάδας και διάθεση του κατάλληλου χώρου για την επιχειρησιακή λειτουργία του.
  • Καθιέρωση, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο, ομάδων στελεχών του ΕΚΑΒ με παρουσία σε κομβικά σημεία της πόλης όπως η νέα Παραλία, που θα παρεμβαίνουν άμεσα για την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης.