Με ενοχλεί όπως όλους τους Θεσσαλονικείς η εγκατάλειψη της πόλης

«Ο θυμός για τα Τέμπη είναι θυμός όλων των Ελλήνων. Όταν το 2023 χάνονται ψυχές με αυτόν τον τραγικό, χυδαίο τρόπο, ο θυμός είναι το λιγότερο το οποίο μπορεί κάποιος να αισθανθεί» ήταν το σχόλιο του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Στέλιου Αγγελούδη αναφορικά με τις μεγάλες πορείες διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη. «Δεν είναι δυνατό να μην υπάρχουν ευθύνες σε αυτό το διαρκές έγκλημα, δεν μπορούμε να τα αποδώσουμε όλα σε ένα ανθρώπινο λάθος. Πρέπει επιτέλους να αποκτήσουμε μια αξιοπιστία ως χώρα, το ζήτημα δεν είναι στενά κομματικό, είναι διαχρονικό. Ήταν τα παιδιά μας εκεί», προσέθεσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Γιώργου Μπούζου στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη σέντρα» για τις ευθύνες του δυστυχήματος.  

Ερωτώμενος σχετικά με την παρουσίαση των πρώτων υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων που θα στελεχώσουν το συνδυασμό του «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη», ο υπ. δήμαρχος Θεσσαλονίκης απάντησε πως λόγω των τραγικών γεγονότων η σχετική εκδήλωση αναβλήθηκε δύο φορές και εν τέλει θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 17.30’ στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace. «Και επιλέξαμε το απόγευμα της Κυριακής γιατί το πρωί της ίδιας ημέρας συνιστά ιστορική μας υποχρέωση να συμμετάσχουμε στην πορεία Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, τη μαύρη επέτειο της συμπλήρωσης 80 χρόνων από την αναχώρηση του πρώτου συρμού από τη Θεσσαλονίκη για το Άουσβιτς – Μπιρκενάου» τόνισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα απηύθυνε πρόσκληση για γεύμα στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα ο κ. Αγγελούδης ξεκαθάρισε πως θα ήταν χαρά του να συζητήσει με το δήμαρχο τα προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη. «Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον κ. Ζέρβα, αυτό που με ενοχλεί, όπως όλους τους Θεσσαλονικείς, είναι η εγκατάλειψη της πόλης. Θα ήταν χαρά μου να συζητήσουμε για πράγματα τα οποία θα ήμουν πρόθυμος και να υποστηρίξω. Άλλωστε για 7 ακόμη μήνες ο κ. Ζέρβας θα είναι δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, στη συνέχεια ελπίζω όχι, για το καλό της πόλης» σχολίασε ο κ. Αγγελούδης.