Στέλιος Αγγελούδης για την τραγωδία στην Πύλο: Η Ευρώπη να αφήσει τις μεγάλες κουβέντες και να δράσει

Στο πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου αναφέρθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, φιλοξενούμενος του Γιώργου Μπούζου στην εκπομπή «Στη σέντρα» στο Metropolis 95.5.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» τόνισε την ανάγκη λήψης άμεσων πρωτοβουλιών για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και ζήτησε την αυστηρότερη δυνατή αντιμετώπιση των διακινητών, αυτών που εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο. «Η σκέψη όλων μας είναι στην ασύλληπτη αυτή τραγωδία. Χάθηκαν άδικα, για μια ακόμη φορά, τόσες ζωές» σημείωσε ο κ. Αγγελούδης και προσέθεσε «πρέπει άμεσα η Ευρώπη να κινητοποιηθεί, να αφήσει τις μεγάλες κουβέντες, να αφυπνιστεί. Να γίνει κατανοητό, πως το Μεταναστευτικό είναι ένα πολυσύνθετο ζήτημα, η αντιμετώπιση του οποίου επιβάλει κοινή διαχείριση. Να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που γεννούν τις μεταναστευτικές ροές, ροές που αναμένεται να πολλαπλασιαστούν εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Είναι σαφές πως καμία χώρα του Νότου δεν μπορεί από μόνη της να διαχειριστεί τις μεταναστευτικές ροές. Στο πλαίσιο αυτό απαιτούνται πρωτοβουλίες στην πράξη, όπως για παράδειγμα, ο έλεγχος των κονδυλίων που δίνονται αφειδώς στην Άγκυρα ως προγράμματα αρωγής για τους πρόσφυγες.
Την ίδια ώρα, δεν επιτρέπεται οι κατατρεγμένοι αυτοί άνθρωποι που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο να αφήνονται στο έλεος των διακινητών, των εμπόρων του ανθρώπινου πόνου. Το κύριο βάρος πρέπει να πέσει στην καταπολέμηση της δραστηριότητας των διακινητών, αυτών που θησαυρίζουν οδηγώντας αθώες ψυχές στο θάνατο, να μπει τέλος σε αυτό το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο που προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια» κατέληξε.