ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιδρύουμε «Τμήμα Υποστήριξης του Παιδιού και της Οικογένειας» με δυνατότητα παροχής υπηρεσιών μακροπρόθεσμης και άμεσης βοήθειας. Πλήρης ανασυγκρότηση του θεσμικού πλαισίου του Δημοτικού Βρεφοκομείου, ώστε να γίνει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δομή παιδικής προστασίας. Δημιουργούμε το πρώτο δημοτικό γηροκομείο και προγραμματίζουμε τη λειτουργία σε κάθε δημοτική κοινότητα ενός κέντρου διημέρευσης και απασχόλησης ασθενών με Alzheimer για την ανακούφιση των οικογενειών. Δημιουργούμε Συμβουλευτικούς Σταθμούς στο πρότυπο των Κέντρων Κοινότητας σε μόνιμη λειτουργία σε όλες τις δημοτικές κοινότητες, μια «ανοιχτή πόρτα» σε όλους τους δημότες, για την κοινωνική συνοχή. Λειτουργούμε Δημοτικά Ιατρεία, Κοινωνικά Φαρμακεία, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Κοινωνικά Πλυντήρια σε κάθε δημοτική κοινότητα, για την εξυπηρέτηση των ευπαθών πολιτών. Σχεδιάζουμε νέες Δομές Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με φιλανθρωπικά σωματεία, κρατικούς φορείς και ΜΚΟ της πόλης μας.

Οι προτάσεις σας για το “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ”

Θέλω να σας προτείνω αν δεν υπάρχει ήδη στον δημο Θεσσαλονίκης,το ζήτημα κοινωνικών κατοικιων,τα οποία θα αφορούν συμπολίτες μας ενταγμένους στο κεα,μονογονεϊκέςοικογενειες κτλ,οι οποίοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο οικονομικό κόστος ενοικίου κατοικίας τους.Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα κοινωνικών κατοικιων στον δήμο Νεάπολης Συκεών,με πληρωμένο το ενοίκιο κατοικίας για 3 χρόνια,μόνο σε συγκεκριμένες ομάδες πολιτών με οικονομικά κριτήρια και κοινωνικά,μέχρι να συμπληρωθεί ο αριθμός των διαθέσιμων αυτών κατοικιών.Αν μπορείτε κοιτάξτε λίγο και αυτό το ευαίσθητο θέμα και θα ήταν τιμή μου να το συμπεριλάβετε στο πρόγραμμα σας για την διεκδίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.Ευχαριστω.

Καλησπέρα σας.Ηθελα να αναφερθώ σε ένα πολύ σημαντικό θέμα και ευαίσθητο.Την καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών και διακίνησης τους,πάντα σε συνενόηση και συνεργασία με την ελληνική αστυνομία.Να γίνει ένα ειδικό “σχέδιο”από δήμο Θεσσαλονίκης και ελληνική αστυνομία,στις περιοχές που υπάρχει έντονη η διακίνηση ναρκωτικών ειδών και ουσιών.Αν είναι εφικτό θα χαρώ πολύ να φροντίσετε να γίνει μια μίνι συναντηση-συσκεψη εφόσον γίνει αποδεκτό,στην αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας για το θέμα αυτό.Ευχαριστω.

Καλησπέρα σας.Θελω να αναφερθώ στο ζήτημα ΑΜΕΑ,παραπληγικων,τυφλών κτλ πολιτών.Δεν γνωρίζω ακριβώς αν υπάρχει ήδη στον δημο Θεσσαλονίκης ειδικό διαμορφωμένο όχημα,μετακίνησης ατόμων με κινητικά προβλήματα και όρασης,ώστε μετά από προκαθορισμένο ραντεβού με αρμόδια υπηρεσία του δήμου,να μπορούν να μετακινηθούν με πλήρη ασφάλεια,στην εργασία τους η’στο σχολείο τους,μόνο για την μεταφορά τους από και προς την οικεία τους.Και εξηγώ να γίνει καταγραφή αυτών των πολιτών του Δήμου Θεσσαλονίκης είτε με οικονομικα και κοινωνικά κριτήρια είτε όχι,ώστε να μεριμνά ο δήμος για την ασφαλέστερη μετακίνησης τους.Ακομη και το κόστος αγοράς ειδικού αμαξιδίου ΑΜΕΑ είναι πολύ υψηλό,καθώς επίσης και για τους τυφλούς πολίτες με συνοδεία ειδικού σκύλου-οδηγου,για πολλούς είναι ανέφικτο.Θα χαρώ να φροντίσετε και αυτό το θέμα.Ευχαριστω.

Καλημέρα σας.Ηθελα να αναφερθώ στις ευπαθείς και οικονομικά αδύναμες οικογενειες,που τα παιδιά τους φοιτούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση του νηπιαγωγείου,δημοτικού και γυμνασίου,να υπάρξει μέριμνα του δήμου θεσ/νίκης,για την παροχή του πρωινού γεύματος τους.Εχουν υπάρξει ουκ ολίγα περιστατικά λιποθυμίας μικρών παιδιών από την έλλειψη βασικού πρωινού γεύματος.Και τέλος,για όλους τους μαθητες-τριες γυμνασίου,του δήμου Θεσσαλονίκης,να υπάρξει σχέδιο μετά από συμφωνία με παραγωγούς,για την δωρεάν διανομή στα γυμνάσια,πορτοκάλια η”και μήλα(υπήρχε στο παρελθόν αυτή η ενέργεια),την κατάλληλη εποχή.Ευχαριστω…

Το προσφατο γεγονός του κλεισίματος του ΚΔΑΠ του Δήμου Θεσσαλονίκης λόγω ακαταλληλότητας είναι σκανδαλώδες και αποδεικνύει την εγκατάλειψη κάθε κοινωνικής μέριμνας απο τη Δημοτική Αρχή. Προτείνω η κοινωνική πολιτική του Δήμου να συνδεθεί με τα σχολεία και η σύνδεση να λειτουργήσει αμφίδρομα ώστε να γνωστοποιηθούν στις οικογένειες όλοι οι παραπάνω εξαιρετικοί θεσμοί που προτείνει η ομάδα για τη Θεσσαλονίκη αφενός αλλά και να επικοινωνήσει το σχολείο τα προβλήματα που εντοπίζει στις κοινωνικές υπηρεσίες ώστε να αναληφθούν οι αντίστοιχες πρωτοβουλίες από αυτές.

Το δημοτικό βρεφοκομείο να εκσυγχρονιστεί από κάθε άποψη. Δεν μπορώ να ξέρω τα προβλήματα του, όμως είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν πολλά. Άφθονο ποιοτικό φαγητό, καθαριότητα στο έπακρο, και νοσηλευτές ανάμεσα στο προσωπικό, το γραφειοκρατικό μέρος θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να γίνει προσπάθεια πανελλήνια και σε απόλυτη συνεργασία για να απλουστευτεί η διαδικασία της υιοθεσίας.

Οι άστεγοι στους δρόμους είναι μια τεράστια πληγή. Αρνητική εικόνα για όλους τους διαβάτες, βρωμιά όπου κατοικοεδρεύουν. Οι ίδιοι είναι άρρωστοι και βρώμικοι. Δεν γνώριζω τι δομές υπάρχουν και αν υπάρχουν. Να γίνει προσπάθεια μεγάλη στην κατεύθυνση αυτή. Η επαιτεία πάλι μοιάζει να έχει λιγοστέψει, αλλά διογκώνεται τις ημέρες των εορτών. Μεγάλη προσοχή και σε αυτό. 

Η ΙΘΑΚΗ ήταν μία σπουδαία δομή. Πως μπορεί να την πάρει κανείς πίσω;

Οι δρόμοι να είναι ελεύθεροι ώστε να μπορούν να περνάνε ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα.

Οι μόνες μητέρες τί στήριξη έχουν; Δεν μιλώ για ιδρυματισμό αλλά χρειάζεται οπωσδήποτε να ενισχυθούν. Και οι μόνοι πατέρες το ίδιο. Οι κακοποιημένοι από γονείς και συντρόφους τι στήριξη έχουν; Τα δαρμένα παιδιά; Οι ολομόναχοι νέοι για να μην το ρίχνουν στα ναρκωτικά; Αγνοώ τις υποδομές που υπάρχουν, αν υπάρχουν κι αυτές. Έχω την εντύπωση ότι παλιότερα πηγαίναμε καλύτερα από ό,τι τώρα. Ο Δήμος είναι το σπίτι μας. Από αυτόν πρέπει να ξεκινούν όλα αυτά. Έχοντας ως δεδομένο ότι η Αθήνα μας υπολογίζει για χωριάτες, περιφέρεια και επαρχία μας ανεβοκατεβάζει, πρέπει να πατήσουμε στα δικά μας τα ποδάρια.

Οι ηλικιωμένοι έχουν κατάλυμα; Ή πρέπει να έχουν λεφτά για να καταλήξουν τρεις, τέσσερεις μαζί σε ένα δωμάτιο και μακριά από το κέντρο για να μη τους επισκέπτεται κανείς; Το αστικό απέξω πρέπει να σταματάει. Υπάρχει δημοτική φροντίδα για τους ηλικιωμένους;

Αυτά θυμάμαι για την ώρα

Λιγότεροι δημοτικοί υπάλληλοι διότι όλοι ξέρουμε ότι έχουν την μονιμότητα και δεν δουλεύουν και όχι στα οκταμηνα διότι ούτε αυτοί δουλεύουν τους βλέπουμε πως (δεν)
δουλεύουν στους δρομουςο όλοι κρατούν ένα ποτήρι με καφέ και τσιγάρο
Η καθαριότητα στους ιδιωτες .
Δουλεύουν τους κρατάς, δεν δουλεύουν σπας την σύμβαση.
Για να μην παρεξηγηθω είμαι απλή δημότης που βλέπω τι γίνεται και την κατάσταση με την βρωμιά της πόλης

Επίσης στο τηλεφωνικό κέντρο του δήμου όχι μόνο οι τηλεφωνητές είναι άσχετοι και πότε δεν σε συνδέουν με το σωστό γραφειο αλλά για να βρεις το σωστό πρόσωπο που ψάχνεις δεν σε συνδέουν γιατί βαριουνται αλλά σου δίνουν διάφορα τηλεφωνικά νούμερα και μπορεί να πετύχει ς τελικά αυτόν που θελεις